skip to Main Content

 

 

Als uw omvormer via WiFi communiceert met uw router, dan is het WiFi wachtwoord ook in uw omvormer ingesteld. Wanneer u verandert van router (bijvoorbeeld wanneer u van provider verandert), of wanneer u uw wachtwoord heeft aangepast, dan moet de omvormer meestal ook opnieuw worden ingesteld om te kunnen blijven communiceren. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen. Dit stappenplan is zowel voor het oud model Growatt omvormers (MTL-S/ TL3-S) als voor de  nieuwere omvormers (XE / MOD)

Benodigdheden: Smartphone met de ShinePhone app van Growatt en een werkende Wifi verbinding in de ruimte van de omvormer.
De ShinePhone app is zowel voor IOS als Android beschikbaar.

 

 

  • Open de Shinephone app zonder in te loggen (of log uit) op het beginscherm ziet u de tool “Configureer WIFI datalogger” klik hier op.
  • Scan de QR of Barcode van uw datalogger aan de onderkant van uw omvormer, bij het Nieuwe model vindt u de QR code voorop de datalogger en bij het oude model achterop de datalogger.

 

  • Vervolgens komt u bij het volgende scherm: klik nu op methode 1

 

  • In het onderstaande vult u de gegevens van uw netwerk in, het is belangrijk dat de telefoon waarmee deze stappen doorloopt verbonden is met het netwerk waar u de datalogger mee wilt verbinden.
  • Klik vervolgens op “Configuratie” Hierna zal er een timer beginnen aftellen van 120 seconden, in deze tijd zal de ShinePhone app proberen te verbinden met de datalogger en uw wifi netwerk.  Na het doorlopen van deze stappen is het instellen van het netwerk voltooid.
Back To Top